Ñ©ÀæÊÓÆµ

yön bulma yarışması-oryantiring

Yarışmanın Hedef Kitlesi
Üniversitemiz öÄŸrencileri.

Yarışmanın Konusu
Karadeniz Teknik Üniversitesi Kanuni Kampüsü’nde Yön Bulma Yarışması Oryantiring (yönbulma, orienteering, kısaca OL), harita yardımıyla yön bulmayı içeren, zamana karşı yapılan bir spordur.

Yarışmanın Amacı
Oryantiring bir bölgenin haritası üzerinde belirtilmiÅŸ kontrol noktalarının sırası ile en kısa sürede bulunmasına dayalı, fiziksel ve zihinsel beceri gerektiren bir doÄŸa sporudur. DoÄŸal bir Oryantirig sahası olan Kanuni Kampüsü’nde öÄŸrencilerimizin fiziksel ve zihinsel becerilerinin geliÅŸtirmeleri ve kampüs dinamizminin ön plana çıkarılması hedeflenmektedir.

Yarışmanın Yeri ve Zamanı
Yer   : KTÜ Kanuni Kampüsü (BaÅŸlangıç noktası: KTÜ 15 Temmuz Demokrasi Alanı-BitiÅŸ Rektörlük Önü)
Tarih : 22 Mayıs 2024 Perşembe (Saat 14.00)

Yarışmaya baÅŸvuru formu için ³Ùı°ì±ô²¹²âı²Ôı³ú.

Yarışma ÅŸartnamesi için ³Ùı°ì±ô²¹²âı²Ôı³ú.

 

Bu yılki oryantiring yarışmasında katılımcıları sıradışı ve yenilikçi bir deneyim bekliyor!

Yarışmanın parkuruna entegre edilen özel istasyonlar, Karadeniz Teknik Üniversitesi Kalite Komisyonu tarafından tasarlanmış olup, üniversitemizin kalite güvencesi anlayışında önemli bir yere sahip olan PUKÖ döngüsü (Planla-Uygula-Kontrol Et-Önlem Al) esas alınarak yapılandırılmıştır. İstasyonlar, sadece yön bulma deÄŸil, aynı zamanda kalite temelli düÅŸünme becerilerini geliÅŸtirmeyi amaçlayan görevlerle donatılmıştır. Katılımcılar; planlama, uygulama, deÄŸerlendirme ve iyileÅŸtirme adımlarını içeren bu istasyonlarda hem fiziksel hem de zihinsel olarak aktif bir deneyim yaÅŸayacaklardır.

PUKÖ döngüsü, kalite yönetiminde sürdürülebilir geliÅŸimin temelini oluÅŸturan evrensel bir yaklaşımdır. “Planla” adımıyla yapılacak iÅŸlemler tasarlanır, “Uygula” adımıyla süreç baÅŸlatılır. Ardından “Kontrol Et” aÅŸamasında sonuçlar deÄŸerlendirilir ve son olarak “Önlem Al” adımıyla gerekli iyileÅŸtirmeler yapılır. Bu model yalnızca kurumsal sistemlerde deÄŸil, bireysel geliÅŸim ve problem çözme süreçlerinde de etkili bir araç olarak kullanılmaktadır.

KTÜ Kalite Komisyonu’nun bu modele dayalı olarak yarışma parkuruna entegre ettiÄŸi istasyonlar, kaliteyi sadece teorik bir kavram olmaktan çıkarıp sahada deneyimlenebilir bir yapıya dönüÅŸtürmeyi hedeflemektedir. Fiziksel aktivite ile kalite kültürünü bir araya getiren bu etkinlik, üniversitemizin sürekli iyileÅŸtirme ve katılımcı yönetim vizyonunu desteklemektedir.