TÜBİTAK-1004 PAN-TER Yüksek Teknoloji Platformu
TÜBİTAK Mükemmeliyet Merkezi Destek Programı kapsamında desteklenen Hedefe Özgü Pan-Kanser Terapiler (PAN-TER) platformu ara deÄŸerlendirme toplantısı KTÜ RektörlüÄŸü ev sahipliÄŸinde gerçekleÅŸtirildi.
Toplantıya; yüksek teknoloji platformu üyeleri İzmir Biyotıp ve Genom Merkezi (İBG), Gebze Teknik Üniversitesi, KTÜ Ä°laç ve Farmasötik Teknoloji Uygulama ve ´¡°ù²¹ÅŸ³Ùı°ù³¾²¹ Merkezi(KTÜ-ݳ¢´¡¹ó´¡¸é), Abdi İbrahim İlaç Sanayi, Gensenta İlaç Sanayi ve Novagenix Biyoanalitik İlaç Sanayi temsilcileri katıldı.
Rektörümüz Prof. Dr. Hamdullah ÇUVALCI’nın açılış konuÅŸmasını yaptığı toplantıda ilaç endüstrimizin küresel rekabette yer alabilmesi için ilaç biyoteknolojisinin modern ve özgün uygulamalarını bağımsız olarak gerçekleÅŸtirebilen bir ülke olmamız gerekliliÄŸi vurgulandı.
TÜBİTAK-1004 PAN-TER Platformu yürütmekte olduÄŸu proje ile moleküler ve hücresel kökenli biyoteknolojik ilaç geliÅŸtirme teknolojilerinde uzmanlaÅŸan bir mükemmellik ağı kurmak, bu aÄŸ sayesinde 4 yeni ilaç ve 1 adet kompanyon tanı kiti geliÅŸtirmeyi hedeflemektedir.
İlaç biyoteknolojisi sadece sahip olduÄŸu ekonomik potansiyel açısından deÄŸil, aynı zamanda hastalıklara karşı yeni tedavi uygulamalarını mümkün kılarak insan refahına katkısı açısından da önemlidir. GeliÅŸtirilen her ilaç farklı kanserlerin tedavisinde kullanılabileceÄŸi için “pan-kanser tedavi” konsepti de PAN-TER programı kapsamında uygulamaya konacaktır.
14 Ekim 2023