Ñ©ÀæÊÓÆµ

haberler

Prof. Dr. Songül AKTAŞ KTÜ TV'de Canlı Yayın Konuğu

Prof.Dr. Songül AKTAÅž ve doktora mezun öÄŸrencisi AraÅŸ.Gör. Dr. Özge PALANCI AY, 4 Kasım 2024’te KTÜ TV’de TÜSEB projesi tarafından desteklenen doktora tezinin bazı bulgularını sundular.

Fakültemiz Ebelik Bölümü Bölüm BaÅŸkanı Prof. Dr. Songül AKTAÅž, 4 Kasım saat 14:00 de Doktora tez mezun öÄŸrencisi GümüÅŸhane Üniversitesi’nden AraÅŸ. Gör.Dr. Özge Palancı AY  ile  birlikte KTÜ TV’de; SaÄŸlık Bakanlığı TÜSEB  tarafından  2023-A4-02 kodlu 32307numaralı proje desteklenen çalışmanınAnnelere Motivasyonel GörüÅŸme TekniÄŸiyle Verilen Emzirme EÄŸitiminin Emzirme Sonuçlarına Etkisi: TUSEB Projesi Sonuçları" adlı konuÅŸma ile canlı yayın konuÄŸu oldular. 

Proje yürütücüsü olan Prof. Dr. Songül AKTAÅž, konuÅŸmasında; doktora tezi kapsamında yürüttükleri TÜSEB projesininözgün deÄŸerinden, 12. Kalkınma Planının ikinci, üçüncü ve beÅŸinci amaçları ile ve KTÜ’nün 2024-2028 stratejik hedefleri “ ile iliÅŸkisinden bahsetti. AktaÅŸ ardından Dünya SaÄŸlık Örgütü, Uluslararası Ebeler Konfederasyonu (ICM) ve ülkemiz SaÄŸlık Bakanlığının Emzirme Stratejilerine »å±ðÄŸ¾±²Ô»å¾±. KTÜ SaÄŸlık Bilimleri Enstitüsü ±á±ð³¾ÅŸ¾±°ù±ð±ô¾±°ì Bölümü Doktora programı mezun öÄŸrencisi ve proje araÅŸtırmacısı olan Dr. Özge PALANCI AY ise, projenin uygulanma sürecinden ve sonuçlarından bahsetti.  Dr. Özge Palancı AY bu proje kapsamında kendisinin spesifik eÄŸitim aldığını, ardından vajinal (normal doÄŸum) yapan annelere doÄŸum sonu dönemde farklı zaman aralıklarında 4 kez, bireysel olarak, her biri ortalama 40 dakika süren “MOTİVASYONEL GÖRÜÅžME TEKNİĞİ İLE EMZİRME EĞİTİMİ” verdiÄŸini açıkladı. Palancı AY; motivasyonel görüÅŸme tekniÄŸi ile emzirme eÄŸitimi alan annelerin “anne-bebek baÄŸlanmaları, emzirme motivasyonu ve özyeterlilik düzeyinin arttığını” belirtti.

 


18 Kasım 2024