°²¹²õı³¾
M Y O Müdürümüz Doç. Dr. Hamdullah Çuvalcı KTÜ-T T O Başkanlığına Atandı
akmyo
KTÜ Teknoloji Transfer ofisinin (TTO) yeniden yapılandırılması kapsamında ayrı birimler olarak çalışan Proje Destek Birimi (PDB) ve TTO aynı çatı altında birleÅŸtirilerek personel yapısı ve faaliyet alanı zenginleÅŸtirilmiÅŸ ve KTÜ-TTO olarak hizmete vermeye baÅŸlamıştır. Bu kapsamda Karadeniz Teknik Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi'nin kurulduÄŸu tarih olan 2012 yılından itibaren ofisin ilk baÅŸkan ve baÅŸkan yardımcıları olan Prof. Dr. Ali Osman BELDÜZ ve Doç. Dr. Oktay YILDIZ, düzenlenen devir teslim toplantısıyla görevlerini MYO Müdürümüz Doç. Dr. Hamdullah ÇUVALCI ve İİBF ÖÄŸretim Üyesi Doç. Dr. Hasan AYYILDIZ’a devretti.
Devir teslim toplantısına KTÜ-TTO Yönetim Kurulu BaÅŸkanı ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Asım ÖREM, yönetim kurulu üyeleri Prof. Dr. Asım KADIOÄžLU, Prof. Dr. İsmail Hakkı ALTAÅž, Doç. Dr. Kader ÅžAHİN, ÖÄŸr. Gör. Ali Haydar DOÄžU, KTÜ-TTO BaÅŸkanı Doç. Dr. Hamdullah ÇUVALCI, KTÜ-TTO BaÅŸkan Yardımcısı Hasan AYYILDIZ ve görev süreleri tamamlanan KTÜ-TTO eski baÅŸkanı Prof. Dr. Ali Osman BELDÜZ ile eski baÅŸkan yardımcısı Doç. Dr. Oktay YILDIZ katıldı. Toplantının devamında tüm mevcut KTÜ-TTO ve PDB akademik personelleri toplantıya katılarak uzmanlık alanları, çalışma düzenleri, yapılanlar ve yapılması planlanan faaliyetler hakkında yeni yönetime bilgiler sunarak görüÅŸ alışveriÅŸinde bulundu. Törende, bölgemizde AR-GE ve İnovasyon kültürünün yerleÅŸtirilmesi için yapmış oldukları çalışmalar ve bu iÅŸe verdikleri emek, özveri ve çabalar için Prof. Dr. Ali Osman BELDÜZ ve Doç. Dr. Oktay YILDIZ’a KTU-TTO olarak teÅŸekkür edildi.
Misyonu, “EÄŸitim-öÄŸretim, araÅŸtırma ve toplumsal hizmet alanlarındaki uygulamalarıyla geliÅŸime açık üretken bireylerin yetiÅŸmesine, yüksek düzeyde bilimsel ve teknolojik ürünlerin ortaya çıkmasına, toplumun kalkınmasına ve refahına öncülük yapma görevini sürdürmek” olan KTÜ-TTO, Trabzon ili baÅŸta olmak üzere özellikle DoÄŸu Karadeniz Bölgesi’nde; Mevcut altyapının kullanılabilirliÄŸini arttırmak, Bölgedeki Ar-Ge odaklı bilgi ve üretim ihtiyacına katkı saÄŸlamak, Bölgede üniversite-sanayi iÅŸbirliÄŸi faaliyetlerini geliÅŸtirmek, Fikri Sınai Mülkiyet Haklarının tescili ve korunması, pazarlanması, ticarileÅŸtirilmesi, GiriÅŸimcilik kültürünün oluÅŸturulması, geliÅŸtirilmesi, giriÅŸim sermayesi desteÄŸi, kuluçka merkezi kurma, iÅŸ rehberliÄŸi, danışmanlık ve eÄŸitim hizmetleri saÄŸlamak amaçları ile hizmet vermeye devam etmektedir.