Ñ©ÀæÊÓÆµ

duyurular

15

´¡ÄŸ³Ü²õ³Ù´Ç²õ

Meslek Yüksekokulumuz Gemi Makineleri İşletme Programını Kazanan Öğrencilerimizin Dikkatine;

akmyo

   Programımız, ülkemizin ve dünya denizcilik endüstrisinin ihtiyacı olan 3000 KW büyüklüÄŸe kadarki gemilere Makina Zabitlerini yetiÅŸtirmek için kurulmuÅŸtur ve ilk olarak 2017-2018 eÄŸitim öÄŸretim döneminde öÄŸrenci almaya baÅŸlayacaktır.

   Gemi Makineleri İşletme programından mezun olmak için okul tarafından onayı alınan atölye tesislerinde 3 aylık staj (okul stajı) yapmak zorunludur. Mezun olan öÄŸrencilere "Gemi Makineleri İşletme Programı, Tekniker" ön lisans diploması verilir. Mezuniyet sonrası öÄŸrencilerimiz, Gemi adamları yönetmeliÄŸi, yönetmelik deÄŸiÅŸikliÄŸi ile 12 aylık (6 ay atölye ve 6 ay deniz stajları) stajını tamamlayıp staj komisyonuna onaylattıktan sonra, gemi adamları sınav merkezi tarafından yapılan Makine Zabiti sınavına girebilmektedirler. Sınavda baÅŸarılı olan mezunlarımıza Makine Zabiti YeterliÄŸi verilmektedir. Bu yeterlik sahipleri, çeÅŸitli denizcilik ÅŸirketlerine ait ticari gemilerde Makine Zabiti olarak görev yapabilmektedirler. Ayrıca, meslekte edineceÄŸi tecrübe ve ileride alacağı ilave eÄŸitimler ile ya da lisans programına Dikey GeçiÅŸ Sınavı ile dikey geçiÅŸ yaparak uzak yol vardiya mühendisliÄŸine/BaÅŸ mühendisliÄŸe kadar yükselenler için daha kazançlı iÅŸ olanakları da mevcuttur.

   NOT: Liman BaÅŸkanlıklarına Makine Zabiti YeterliliÄŸi almak maksadıyla baÅŸvuru yapabilmek için mezun olunan okulun UlaÅŸtırma, Denizcilik ve HaberleÅŸme Bakanlığı-Deniz ve İç Sular Genel MüdürlüÄŸü tarafından yetkilendirilmiÅŸ olması gerekmektedir. (µþ²¹°ìı²Ôı³ú: YükseköÄŸretim Programlarının KoÅŸul ve Açıklamaları bk. 32). Okulumuz yetki almak için hali hazırda çalışmalara devam etmekte olup mevcut durumda yetkili deÄŸildir.

   Bu programa baÅŸvurabilmek için; YükseköÄŸretim Kurumunun aradığı bütün koÅŸullara ek olarak, kesin kayıt yaptıracak öÄŸrencilerin normal saÄŸlık raporu yerine Hudut ve Sahiller SaÄŸlık Genel MüdürlüÄŸü’nden “Gemiadamı SaÄŸlık Yoklama Belgesi” ibaresi taşıyan saÄŸlık raporunu ibraz etmeleri gerekmektedir. (µþ²¹°ìı²Ôı³ú: YükseköÄŸretim Programlarının KoÅŸul ve Açıklamaları bk. 722)

   NOT: SaÄŸlık raporu ilinizin Sahil SaÄŸlık Denetleme Merkezine baÅŸvurarak, alacağınız sevk ile Merkezin kabul gördüÄŸü hastanelerden temin edilir. Hastaneden alınan saÄŸlık raporu merkeze getirilir ve merkez tarafından onaylı Gemi Adamı SaÄŸlık Raporu ²¹±ôı²Ôı°ù.

   Tüm öÄŸrencilerimize KTÜ Sürmene Abdullah Kanca Meslek Yüksekokulunu tercih ettiklerinden dolayı teÅŸekkür eder öÄŸrenim hayatlarında baÅŸarılar dilerim.

 

Doç. Dr. Hamdullah ÇUVALCI

MYO MÜDÜRÜ