Haziran
2024-2025 ·¡ÄŸ¾±³Ù¾±³¾-Öğretim Yılı Uluslararası Öğrenci BaÅŸvuruları Alımı BaÅŸladı
²Ñ¾±³¾²¹°ù±ôı°ì Fakültesi
AÇIKLAMALAR
A. BAÅžVURU
a) 2024-2025 eÄŸitim-öÄŸretim yılı uluslararası öÄŸrencilerin BaÅŸvuru, YerleÅŸtirme ve Geçici Kayıt iÅŸlemleri belirlenen tarihler arasında online&²Ô²ú²õ±è;²â²¹±èı±ô²¹³¦²¹°ì³Ùı°ù.
Başvuru Sunumu Tıklayınız.
b) Adayların baÅŸvuru yapmadan önce; yerleÅŸtirme takvimi, baÅŸvuru ÅŸartları, öÄŸrenim ücretleri ve geçen yıl adayların hangi programa kaç puanla yerleÅŸtikleri vb. bilgilerin yer aldığı www.ktu.edu.tr/oidb/uluslararasiogrenci adresini dikkatle incelemeleri, baÅŸvuru ve kayıt sürecinde kendileri için yararlı olacaktır.
c) BaÅŸvuru deÄŸerlendirme sürecinde eksik, hatalı veya yanlış belge yükleyen adaylara sisteme kaydoldukları mail üzerinden hata mesajı gönderilecektir. Bu nedenle adayların baÅŸvuru sürecinde mail adreslerini sık sık kontrol etmesi ve hata mesajı alması durumunda belirtilen eksikleri tamamlayıp baÅŸvurusunu güncellemeleri gerekmektedir. Hata mesajı aldığı halde baÅŸvuru tarihleri arasında gerekli düzenlemeyi yapmayan adayın baÅŸvurusu geçersiz sayılacaktır.
ç) BaÅŸvuru sürecinde sahte bilgi/belge sunan adayların Üniversitemize kesin kayıt yaptırdığı takdirde, öÄŸrenim aÅŸaması fark etmeksizin tespit edildiÄŸi takdirde Üniversitemizden kaydı silinir ve bu kiÅŸiler hakkında hukuki süreç baÅŸlatılır.
d) Adayların sisteme yükleyecekleri fotoÄŸraf daha sonraki öÄŸrenci kartı vb. tüm resmi iÅŸlemlerde kullanılacağından, fotoÄŸrafın 4,5x6 ebadında, son altı ay içinde, biyometrik olarak çekilmiÅŸ olması gerekmektedir.
e) Deniz UlaÅŸtırma İşletme MühendisliÄŸi (%30 İngilizce) ve Gemi Makineleri İşletme MühendisliÄŸi Programına kesin kayıt için Gemi Adamı Olur SaÄŸlık Raporu, Programın stajını yapabilmek için ise Gemi Adamı Cüzdanı almak gerekmektedir. (Türkiye Cumhuriyeti makamlarınca yabancı uyruklu öÄŸrencilere Gemi Adamı Cüzdanı verilmemektedir. Bu Programları tercih edecek yabancı uyruklu öÄŸrenciler Gemi Adamı Cüzdanını kendi ülkelerinden ya da baÅŸka ülkelerden temin edebilirler. Ancak bazı ülkeler kız öÄŸrencilere Gemi Adamı Cüzdanı vermediÄŸinden Gemi Adamı Cüzdanını alıp alamayacaklarını tercihlerinden önce kendi ülkelerinin ilgili makamlarından öÄŸrenmeleri kendilerinin lehine olacaktır.)
f) Eczacılık Programına yerleÅŸen öÄŸrenci adaylarının kesin kayıt esnasında kayıt belgeleriyle beraber Eczacılık eÄŸitimini yapmasına engel oluÅŸturacak rahatsızlığının olmadığına dair SaÄŸlık Raporu getirmeleri gerekmektedir.
g) BaÅŸvuru ücreti 1000 TL (Türk Lirası) olup, baÅŸvuru ücreti kredi kartı/banka kartı ile online ödenecektir. BaÅŸvuru ücretini BAÅžVURU SİSTEMİ’ndeki adımları takip ederek ödeyebilirsiniz. BaÅŸvuru ücretini ödemeyen adayların baÅŸvuruları deÄŸerlendirmeye alınmayacaktır.
ÄŸ) 2024 TRYÖS/1 sonuçları 14 Haziran 2024 tarihinde açıklanacaktır. 2024 TRYÖS/1 yerleÅŸtirme puanını kullanacak adaylar bu tarihten itibaren baÅŸvurularını yapacaklardır.
h) BaÅŸvuru yapacak adaylar için YükseköÄŸretim Kurulu tarafından onaylanan sınavlardan; lise bitirme sınavları statüsündeki eÅŸdeÄŸer ABITUR, INTERNATIONAL BACCALAUREATE, GCE, TAWJIHI ve benzeri sınavların geçerlilik süreleri konusunda herhangi bir sınırlama yoktur. Ancak üniversite giriÅŸ sınavı statüsünde olan SAT, TR-YÖS ve benzeri sınavların geçerlilik süreleri iki yıldır.
i) ÖÄŸrenciler baÅŸvuru sürecinde belgelerinin Türkçe veya İngilizce çevirisini yüklemek zorundadır.
BaÅŸvuru İçin Online (Çevrimiçi) Yüklenecek Belgeler:
1. Pasaport veya Kimlik Belgesi
2. Sınav Sonuç Belgesi
3. . OrtaöÄŸretim (Lise) Mezuniyet Belgesi. (Ülkelerindeki Türkiye BüyükelçiliÄŸi, KonsolosluÄŸu ya da Türkiye’deki noter makamlarınca onaylı Türkçe örneÄŸi, Mezun olacak ortaöÄŸretim son sınıf öÄŸrenciler, lise müdürlüÄŸünce onaylanmış öÄŸrenci ve not ortalamasını gösteren belgelerini yüklemelidirler.)
4. OrtaöÄŸretim Genel Not Ortalamasını Gösterir Belge (Transkript, Ülkelerindeki Türkiye BüyükelçiliÄŸi, KonsolosluÄŸu ya da Türkiye’deki noter makamlarınca onaylı Türkçe örneÄŸi)
5. Mavi Kart (T.C. vatandaÅŸlığından çıkıp mavi kart alan adaylar yükleyecektir)
6. Nüfus Kayıt ÖrneÄŸi (T.C. vatandaşı olan, T.C. vatandaÅŸlığından çıkan ya da T.C. vatandaÅŸlığından çıkıp mavi kart alan adaylar yükleyecektir.)
7 OrtaöÄŸretimlerini yurtdışında örgün eÄŸitim veren bir kurumda tamamlayan T.C. vatandaşı ile ilk uyruÄŸu T.C. olan çift uyruklu adayların, lise eÄŸitimi süresince diplomanın alındığı ülkede bulunduklarını veya bu ülkeye giriÅŸ ve çıkışlarını gösterir belge (onaylı pasaport veya emniyet kayıtları)
BaÅŸvuru ve Tercih İşlemleri İçin Tıklayınız.
BaÅŸarı Åžartı (Tablo–1)
GRUP |
SINAV VEYA DİPLOMA TÜRÜ |
BAÅžARI ÅžARTI |
A |
TRYÖS |
En az 220 puan almak. |
B |
SAT(Scholastic Assessment Test)
ACT (American College Test) |
En az 1000 toplam puan ve en az 500 matematik puanı almak(SAT).
Fen,matematik ve toplam puan olarak en az 21 puan almak(ACT). |
C |
ORTAÖÄžRETİM PUANI -Ulusal/Uluslararası Lise Bitirme Sınavları (Bakalorya) -Ulusal/Uluslararası OrtaöÄŸretim Genel Not Ortalaması (OGNO) |
En az 60 puan almak. |
NOT: GCE (A Level) sınav adı ile baÅŸvuracak adaylar sınav sonucu puanını aÅŸağıda belirtilen harf notlarına karşılık gelen sayısal deÄŸerleri toplayıp ders sayısına bölerek elde edeceklerdir.
Harf notlarının sayısal karşılığı: A&A+ =100, B=90, C=80, D=70, E=60, F=50