Ñ©ÀæÊÓÆµ

program çıktıları

Programın öÄŸrenim kazanımları

  1. Psikoloji alanındaki güncel kaynakları temel alarak alana iliÅŸkin terminolojiyi bilir ve bu bilgiyi çeÅŸitli hizmet, araÅŸtırma ve uygulama alanlarında kullanır. 

  2. İnsanın davranışsal, duygusal ve biliÅŸsel süreçlerini tanıma ve gözlemleme becerisi kazanır. 

  3. Psikolojik bir olgunun/vakanın sürecini izler, tanır, deÄŸerlendirir, müdahale eder.

  4. Psikolojinin ilkelerini kullanarak yalnızca birey düzeyinde deÄŸil, toplumun saÄŸlık ve refahını koruma ve geliÅŸtirmeye yönelik giriÅŸimlerde bulunur. 

  5. Psikolojinin alt alanlarını tanır ve bu alanlara ilişkin araştırma yapabilme becerisi kazanır.

  6. Psikolojinin alt alanlarına yönelik ölçme deÄŸerlendirme araçlarını tanır, yeni araçlar geliÅŸtirmek için uygulama becerisi kazanır.

  7. Psikolojideki çeÅŸitli araÅŸtırma yöntemlerine hakimdir ve bu yöntemleri kullanarak bir araÅŸtırma planlar, deney tasarlar, uygular ve deÄŸerlendirir.

  8. Psikoloji alanına yönelik bir araÅŸtırmayı baÅŸtan sona (planlama, tasarlama, veri toplama, veri analizi, raporlama, yayımlama) yürütme becerisi kazanır.

  9. Psikoloji alt alanlarına iliÅŸkin bilgisini diÄŸer alanlarla birleÅŸtirerek disiplinler arası çalışır.

  10. Hayat boyu öÄŸrenme prensibine göre hareket ederek alanı ile ilgili yenilikçi yaklaşımları ve güncel teknolojiyi takip eder, psikoloji kaynaklarında hakim olan İngilizceyi B1 düzeyinde kullanır ve lisansüstü eÄŸitimin önemini bilir.

  11. Psikolojik olguların/vakaların özelliklerine ve farklılıklarına karşı duyarlıdır, önyargılı bir yaklaşım taşımaması gerektiÄŸini bilir, evrensel deÄŸerlere ve insan haklarına saygılıdır.

  12. Sosyal sorumluluk bilinci ile hareket ederek, psikoloji alanı ile ilgili görüÅŸ ve düÅŸüncelerini yazılı ve yazılı olmayan biçimde, topluma hizmet çerçevesinde raporlar, paylaşır, uygular.

  13. Psikolog unvanının gerektirdiÄŸi biçimde mesleki ve etik ilkelere göre davranır.

  14. MesleÄŸinde maruz kalabileceÄŸi riskleri bilir, bu risklere karşı kendi saÄŸlığını koruma ve geliÅŸtirme yönünde stratejiler geliÅŸtirerek topluma ve meslektaÅŸlarına örnek olur.