KTÜ Sürekli Eğitim Merkezi'nden Ön Muhasebeci Eğitimi ile İstihdama Katkı
KTÜ Sürekli EÄŸitim Merkezi, Nitelikli İşgücü YetiÅŸtirmek İçin Önemli Bir Adım Atıyor
Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Sürekli EÄŸitim Uygulama ve AraÅŸtırma Merkezi, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) ve Trabzon Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) iÅŸ birliÄŸiyle, "Ön Muhasebeci Meslek Edindirme Kursu" hayata geçiriliyor. Üniversiteler ve iÅŸ dünyası arasındaki iÅŸ birliÄŸini güçlendiren Nitelikli İşgücü YetiÅŸtirme Protokolü kapsamında gerçekleÅŸtirilecek olan eÄŸitim programı, ön muhasebe alanında uzmanlaÅŸmak isteyen 25 kiÅŸilik bir grup için büyük bir fırsat sunuyor.
Program Tanıtım Toplantısı Düzenlendi
TTSO’da düzenlenen programın tanıtım toplantısına KTÜ Sürekli EÄŸitim Uygulama ve AraÅŸtırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Muhammet Berigel, KTÜ Sürekli EÄŸitim Merkezi Müdür Yardımcısı ÖÄŸr. Gör. Dr. Setenay Åževik, TTSO BaÅŸkanı Erkut Çelebi, BaÅŸkan Yardımcısı Ahmet Kazaz, Trabzon İŞKUR İl Müdürü Servet Kaba ve birçok firma sahibi katıldı.
Toplantıda konuÅŸan TTSO BaÅŸkanı Erkut Çelebi, “Üyelerimize yönelik yaptığımız personel ihtiyaç analizlerinde, ön muhasebe elemanı ihtiyacının öne çıktığını gördük. Bu doÄŸrultuda, İŞKUR organizasyonunda ve KTÜ’nün uzman kadrosunun desteÄŸiyle eÄŸitim programını baÅŸlatıyoruz. Let’s NEET Up projemizde benzer çalışmalarla baÅŸarılı sonuçlar elde ettik. Bu programın da aynı baÅŸarıyı yakalayacağına inanıyorum,” dedi.
Teorik ve Uygulamalı EÄŸitim İmkânı
Program, teorik ve uygulamalı olmak üzere iki aÅŸamadan oluÅŸacak. Teorik eÄŸitimler, KTÜ Sürekli EÄŸitim Merkezi’nin alanında uzman akademisyenleri tarafından verilecek. Uygulamalı eÄŸitimler ise iÅŸ birliÄŸi yapılan firmaların bünyesinde gerçekleÅŸtirilecek. Katılımcılar, eÄŸitim süresince hem alanlarında uzmanlaÅŸma imkânı bulacak hem de iÅŸ hayatına yönelik tecrübe kazanacak.
İstihdam Garantisi ve Destekler
Programın en dikkat çeken yönlerinden biri, istihdam garantisi sunması. EÄŸitim programını baÅŸarıyla tamamlayan katılımcıların en az yüzde 60’ı, iÅŸ birliÄŸi protokolü kapsamında yer alan firmalarda kurs süresinin iki katı kadar süreyle istihdam edilecek. Ayrıca, kurs süresince katılımcılara günlük zaruri gider ödemesi yapılacak, genel saÄŸlık sigortası ve iÅŸ kazası primleri de İŞKUR tarafından karşılanacak.
Bölge Ekonomisine Katkı
Bu tür projeler, hem iÅŸverenlerin ihtiyaç duyduÄŸu nitelikli personelin yetiÅŸtirilmesine hem de iÅŸ arayanların meslek edinerek istihdam edilmesine katkı saÄŸlıyor. Ayrıca, iÅŸ dünyası ve akademi arasındaki iÅŸ birliÄŸini güçlendirerek bölgenin ekonomik kalkınmasına da destek oluyor.
Kurs programları ve baÅŸvuru süreçleriyle ilgili detaylı bilgi almak isteyenler, Trabzon Çalışma ve İş Kurumu İl MüdürlüÄŸü veya en yakın hizmet merkezine baÅŸvurabilirler. Bu ve benzeri projelerin gelecekte farklı meslek ve sektörlerde de devam etmesi planlanıyor.
31 Aralık 2024