Ñ©ÀæÊÓÆµ

aday öğrenci

Genel Bilgi

Ìý

  • Kısa Tarihçesi
    Yüksekokul bünyesinde 1996-1997 eÄŸitim-öğretim döneminde Teknik Programlar Bölümüne baÄŸlı olarak Bilgisayar Donanımı Programı açılmış, aynı dönemde ilk öğrenci kaydı yapılmıştır. Programın adı daha sonraki yıllarda ÅŸu andaki ÅŸekline dönüşmüştür. İkinci öğretime 2002 yılından itibaren baÅŸlanılmıştır. 70 öğrenci kontenjanlı bu programda kadrolu dörtÌýöğretim elemanı görev yapmaktadır.
    Ìý
  • KuruluÅŸ Amacı
    Son yıllarda bilişim sektöründeki hızlı gelişmelere paralel olarak iş hayatında ve güncel yaşamda bilgisayar teknolojisi kullanımı hızla artmıştır. Bilgisayar teknolojisi ve programlama; bilgisayar kullanımı, yazılım yapılması (PC, ağ ortamı ve internet için), donanım, bakım, onarımı ve bilgisayar ağlarının kurulumu ve yönetimi ile ilgili alandır. Bilgisayar teknikeri olarak mezun olan öğrenciler gerek teorik ve gerekse uygulama açısından uzmanlaşmak üzere eğitilirler.
    Ìý
  • Programda Okutulan Ana Dersler
    Bu programda, Programlama temelleri, grafik ve animasyon, bilgisayar donanımı, ofis yazılımları, görsel programlama, veri tabanı, web tasarımının temelleri, internet programcılığı, nesne tabanlı programlama, ağ temelleri, mesleki İngilizce, açık kaynak işletim sistemi, sunucu işletim sistemleri, işletme yönetimi, kalite güvence ve standartları, araştırma teknikleri ve seminer dersleri mesleki yeterlilik için ana dersler kapsamındadır.

·¡ÄŸ¾±³Ù¾±³¾ Öğretim

·¡ÄŸ¾±³Ù¾±³¾ Amaçlarımız
KTÜBilgisayar TeknolojileriÌýBölümü mezunları, sürekli eÄŸitim bilinci içerisinde yeni geliÅŸmelere açık olarak; mezuniyetlerinden birkaç yıl sonra haberleÅŸme sistemleri, elektronik donanım ve yazılımları, endüstriyel otomasyon, enerji üretim, iletim ve dağıtımı ile ilgili alanlardaki gereksinimlere ulusal ve uluslar arası düzeyde çözüm üretip, bu konularda projeler tasarlar, etik kurallar çerçevesinde bunları yönetir ve yapacağı faaliyetlerin sosyal, ekonomik, politik, hukuki ve çevresel sonuçlarına hakim olarak bu projeleri uygulamaya koyarlar.

Akademisyenlerimiz
Öğretim elemanlarımız verdikleri derslerin yanı sıra bilimsel araÅŸtırmalarını da yürüttükleri veya almaya çalıştıkları KTÜ BAP veÌýTÜBİTAK projeleri ile sürdürmektedirler. AB çerçeve programlarındaki projelere baÅŸvurma çalışmaları sürerken yurt dışındaki bazı üniversitelerle de ortak çalışmalar ve iÅŸbirlikleri kurulmaktadır.

Staj Programı
KTÜ Bilgisayar TeknolojileriÌýbölümü öğrencilerinin önlisans derecesini alabilmeye hak kazanabilmeleri için tamamlamaları gerekli ders kredisi yanındaTrabzon Meslek Yüksekokulu Staj Yönergesi kuralları çerçevesinde, eÄŸitimlerine katkıda bulunacak ÅŸekilde, pratik bilgi ve becerilerini artırmak amacıyla, staj (pratik çalışma) yapmaları zorunludur.
Öğrencilerimizin mezuniyeti için gerekli olan toplam staj (pratik çalışma) süresi 40Ìý(altmış) iÅŸ günüdür. Staj yapacak öğrenciler bir staj döneminde (iki yarıyılı kapsayan bir yıllık süre içerisinde) ara vermeden en az on beÅŸ (20) iÅŸ günü ve en çok kırk (40) iÅŸ günü staj yapabilirler.
Staj programı ile birlikte öğrencilerimiz yurtiçi ve yurttışı birçok kurum ve şirkette staj imkanı bulabilmektedir.

Ders Bilgileri
Bölümümüze ait Ders Bilgi Paketleri, Ders İçerikleri için aşağıdaki linklere tıklayınız.

/trabzonbiltek/dersicerikleri

Ìý

Laboratuvar ve Uygulama

Ìý ÌýAraÅŸtırma Üniversitesi statüsündeki üniversitemizde bölüm olarak öğrencilerimizin eÄŸitim-öğretim sürecinde edindikleri teorik bilgileri pratikte de pekiÅŸtirmelerini saÄŸlayacak disiplinler arası araÅŸtırma ve uygulama imkânları bulunmaktadır.
Ìý ÌýBilgisayar TeknolojileriÌýBölümümüzdeÌýbölüm ders müfredatlarındaÌýayrı laboratuvar dersleri yoktur. Laboratuvarlar derslerin ayrılmaz birer parçası olarak derslerle birlikte verilmektedir. Bazı derslerimizin haftalık yükü 3 saat teori 1 saat laboratuvar ÅŸeklindedir.ÌýProgram 30 bilgisayarlı üç PC laboratuarı ve iki adet 80 kiÅŸilik teknoloji sınıfı ile eÄŸitim yapmaktadır.

Mezunlarımız ve İstihdam

Bilgisayar Teknolojileri bölümününÌýiÅŸ alanları oldukça geniÅŸtir. Günümüzde Bilgisayar programcılarının kullanım alanlarını sınırlamak mümkün deÄŸildir. İş dünyasının hemen her sektöründe yazılım baÅŸta olmak üzere yazılım ve donanımÌýsistemleri aktif olarak kullanılmaktadır.Ìý
Bilgisayar TeknolojileriÌýMezunlarımız Türk Telekom, GSM Operatörleri, Savunma Sanayi(ASELSAN, ROKETSAN, HAVELSAN, BAYKAR Teknolojileri vs.), çeÅŸitli kuruluÅŸların bilgi iÅŸlem departmanlarıÌýgibi yerlerde istidam edildikleri gibi kendi iÅŸlerini kurarak serbest mühendislik hizmetleri de yürütebilmektedirler.

Taban Puanı

Bilgisayar Programcılığı %100 Türkçe Programı Yıllar İtibarı ile Merkezi YerleÅŸtirme Kontenjan ve Taban Puanları

 

2020

2021

2022

2023
Kontenjan TYT 0,12 Katsayı ile Taban Puanı

Kontenjan

TYT 0,12 Katsayı ile

 Taban Puanı

Kontenjan

TYT 0,12 Katsayı ile

Taban Puanı Kontenjan TYT 0,12 Katsayı ile
70 283,84 287,70

70

273,43

273,58

70

328,38

333,83 70 335,66

 

YÖK Atlas Bölüm Bilgisi

Bölümümüz ile ilgili YÖK Atlas üzerinden bilgi almak için