Ìý
Ìý
K.T.Ü Trabzon Meslek Yüksekokulu 1986 yılında kurulmuştur. İlk öğrencilerini 1988-89 yılında almıştır. Bu öğrenciler arasında Elektrik Bölümü de yer almıştır. İlk mezunlarını 1990 yılında vermiştir. Meslek Yüksekokulunun binası olmadığından 1994 yılına kadar KTÜ Mühendislik Fakültesi binalarında eğitimine devam etmiştir.
1994-1995 ·¡ÄŸ¾±³Ù¾±³¾-Öğretim yılında Fatih Kampusundaki Trabzon Meslek Yüksekokulu binasına taşınmıştır. 2002 yılından itibaren tüm Meslek Yüksekokullarına sınavsız geçiÅŸ ile öğrenci yerleÅŸtirilmeye baÅŸlanmıştır. Bu uygulamayla yeni bir dönem baÅŸlamıştır. Tüm mahsurları ve eleÅŸtirilere raÄŸmen bu uygulamaya 2015 yılına kadar devam edilmiÅŸtir. 2015 yılından itibaren kısmen sınavla öğrenci alımına baÅŸlanmıştır. Fatih Kampusundaki eÄŸitim süreci 2008 yılına kadar sürmüştür.
2008-2009 ·¡ÄŸ¾±³Ù¾±³¾ Öğretim bahar yarıyılından itibaren halen eÄŸitimini sürdürdüğü K.T.Ü Akçaabat yerleÅŸkesindeki binasına taşınmıştır. Yeni binasında daha iyi fiziksel imkânlara kavuÅŸmuÅŸtur.
·¡ÄŸ¾±³Ù¾±³¾
KTÜ Elektrik- Enerji Bölümü mezunları, sürekli eÄŸitim bilinci içerisinde yeni geliÅŸmelere açık olarak; mezuniyetlerindden sonra elektrik üretim, iletim ve dağıtım sistemleri, elektrik veÌý elektronik donanım ve yazılımları, endüstriyel otomasyon, elektrik makinaları vb ile ilgili alanlardaki gereksinimlere ulusal ve uluslar arası düzeyde çözüm üretip, bu konularda projeler tasarlar, etik kurallar çerçevesinde bunları yönetir ve yapacağı faaliyetlerin sosyal, ekonomik, politik, hukuki ve çevresel sonuçlarına hakim olarak bu projeleri uygulamaya koyarlar.
Ìý
·¡ÄŸ¾±³Ù¾±³¾ süresi iki yıl ve dört yarıyıl olmasına karşın yoÄŸun bir meslek eÄŸitim sürecinde tekniker adaylarına; mesleÄŸinde kullanabileceÄŸi aÅŸağıdaki dersler okutulmaktadır:
Staj Programı
Öğrencilerimizin önlisans derecesini alabilmeye hak kazanabilmeleri için tamamlamaları gerekli ders kredisi yanında Karadeniz Teknik Üniversitesi TMYO Staj Yönergesi kuralları çerçevesinde, Teknikerlik eğitimlerine katkıda bulunacak şekilde, pratik bilgi ve becerilerini artırmak amacıyla, staj (pratik çalışma) yapmaları zorunludur.
Öğrencilerimizin mezuniyeti için gerekli olan toplam staj (pratik çalışma) süresi 40 (kırk) iş günüdür. Staj yapacak öğrenciler bir staj döneminde (iki yarıyılı kapsayan bir yıllık süre içerisinde) ara vermeden en az on beş (15) iş günü ve en çok kırk (40) iş günü staj yapabilirler.
Staj programı ile birlikte öğrencilerimiz yurtiçi ve yurttışı birçok kurum ve şirkette staj imkanı bulabilmektedir.
Değişim Programları
Üniversitemizde öğrenci değişim programları Dış İlişkiler Ofisi Değişim Programları Koordinatörlüğü tarafından yürütülür. Değişim programları öğrencilerimize yurtiçi ve yurttışından eğitim alma ve staj yapma olanağı sağlar. Değişim Programları Koordinatörlüğü bünyesinde:
olmak üzere 3Ìýfarklı birimÌýyer almaktadır.Ìý DeÄŸiÅŸim programları hakkında ayrıntılı bilgi almak için üniversitemizin DeÄŸiÅŸim Programları Koordinatörlüğü sayfasına bakabilirsiniz.
Ders Bilgileri
Bölümümüze ait Ders Bilgi Paketleri, Ders Müfredatları, Ders Uyum Programları, Ders Katologları için
.
Elektrik ve Enerji Bölümü altında halen Elektrik Programında eÄŸitim-Öğretim faaliyetleri 2 adet donanımlı teknolojik sınıf ile aÅŸağıda bahsedilen laboratuvarlarda sürdürülmektedir. Bölümümüzde, öğrencilerimizin bilgi ve deneyimini arttıracak teknik geziler düzenlenmekte, alanında uzman kiÅŸiler seminer vermek üzere bölümüze davet edilmektedir. ·¡ÄŸ¾±³Ù¾±³¾- Öğretim sezonlarının sonunda öğrencilerimizin tasarlamış oldukları projeler sergiye çıkarılmaktadır
1- Elektrik Laboratuvarı
2- Elektrik Makinaları Laboratuvarı
3- Güç Elektroniği Laboratuvarı
4-Ìý Kontrol Laboratuvarı
5- Enstrümantasyon ve Kumanda Laboratuvarı
6- CAD Laboratuvarı
ÌýÌýÌý ·¡ÄŸ¾±³Ù¾±³¾ sürecinin sonunda Elektrik Teknikeri unvanı ile mezun olanlar:
ÌýÌý Mezunlarımız büyük oranda kendi alanında bir iÅŸte çalışmaktadırlar. Bunlar:
Çift Ana Dal ve Yan Dal Programları hakkında (başvuru, kabul ve kayıt koşulları vs.) bilgi sahibi olmak için bölüm başkanlığına başvurunuz.
Ìý
Ìý
Ìý
2023 |
||
Kontenjan |
0,12 Katsayı ile |
Taban Puanı |
72 |
276,44 |
246,44 |
Bölümümüz ile ilgili YÖK Atlas üzerinden bilgi almak için