Ñ©ÀæÊÓÆµ

duyurular

18

Nisan

TÜBİTAK 1007 Türkiye Kadına Yönelik Åžiddet ´¡°ù²¹ÅŸ³Ùı°ù³¾²¹sı 2024 ÇaÄŸrısı BaÅŸvuruya Açıldı

Teknoloji Transferi Uygulama ve ´¡°ù²¹ÅŸ³Ùı°ù³¾²¹ Merkezi

Program Adı:

1007 - Türkiye Kadına Yönelik Åžiddet ´¡°ù²¹ÅŸ³Ùı°ù³¾²¹sı ÇaÄŸrısı

Hibe Sağlayıcı Kurum /

Kaynak Bilgisi:

°Õ&±«³Ü³¾±ô;µþݰմ¡°­

´¡³¾²¹³¦Ä±:

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın ihtiyaç duyduÄŸu kadına yönelik ÅŸiddetle mücadele politikaları, programları ve hizmetlerinin geliÅŸtirilmesi ve yaygınlaÅŸtırılmasıdır.

Kimler BaÅŸvurabilir?

 

(Proje Yürütücüsü /

İştirakçisi / Ortağı /

´¡°ù²¹ÅŸ³Ùı°ù³¾²¹cısı Olma

½¢²¹°ù³Ù±ô²¹°ùı):

Üniversiteler, kamu Ar-Ge birimleri, özel kuruluÅŸlar tarafından proje baÅŸvuruları yapılabilir.

Proje ekibinde yer alacak yürütücü, araÅŸtırmacı veya danışmanların;

  • Üniversite personeli olmaları durumunda; doktora/tıpta uzmanlık derecesine sahip olmaları ve proje konusunda yeterli bilgi birikimine sahip olduklarını gösteren çalışmalarının (yayın, proje, rapor, vb.) olması gerekmektedir.
  • Kamu kurumları veya özel kuruluÅŸlarda çalışmaları durumunda; uzmanlığı konusunda en az dört yıllık üniversite lisans eÄŸitimi almış olmaları ve proje konusunda yeterli bilgi birikimine sahip olduklarını gösteren çalışmalarının (yayın, proje, rapor, vb.) olması gerekmektedir.
  • Herhangi bir kuruluÅŸta çalışmayan emekliler, proje teÅŸvik ikramiyesi (PTİ) almamak ÅŸartıyla proje ekibinde araÅŸtırmacı veya danışman olarak görev alabilirler. Emeklilerin, proje yürütücüsü olarak görev alabilmeleri için mutlaka herhangi bir kuruluÅŸta tam zamanlı olarak çalışıyor olmaları gerekmektedir.

Bütçesi:

Üst sınır yoktur.

Destek Oranı:

%100

*Özel kuruluÅŸların seri üretim amacıyla da kullanılabilecek makine-teçhizat talepleri en fazla %40 oranında desteklenmektedir.

Süresi:

En fazla 24 ay

Son BaÅŸvuru Tarihi:

10.05.2024

Nasıl Başvurulur? :

BaÅŸvurular ardeb-pbs.tubitak.gov.tr adresinden yapılacaktır. Elektronik baÅŸvurunun tamamlanması sonrası gönderilmesi gereken ıslak imzalı belgeler ilgili adreste belirtilmektedir.

Programa Ait Özellikler:

  • Proje 2 bileÅŸenden oluÅŸacaktır. Birinci BileÅŸen kapsamında; Türkiye’de kadına yönelik ÅŸiddete iliÅŸkin mevcut durumun, risk faktörlerinin, sonuç ve etkilerin, mücadele yöntemlerinin, algı-tutum-farkındalığın temel demografik özelliklere göre incelenmesi üzere “Türkiye’de Kadına Yönelik Åžiddet ´¡°ù²¹ÅŸ³Ùı°ù³¾²¹sı-2024” yürütülecektir. İkinci BileÅŸen kapsamında ise Birinci BileÅŸen kapsamında elde edilen sonuçlardan da faydalanılarak ÅŸiddet maÄŸduruna yönelik hizmetlerin bilimsel kanıta dayalı, sistematik, bütüncül ve etkin bir biçimde yapılandırılması üzere “Åžiddet MaÄŸdurlarına Yönelik Psikososyal Destek Modeli” geliÅŸtirilecektir.
  • Türkiye İstatistik Kurumu’nun her projede yer alıp çaÄŸrı rehberinde belirtilen iÅŸ paketlerinden sorumlu olması gerekmektedir.
  • Birden fazla proje yürütücü kuruluÅŸun (PYK) yer aldığı projelerde proje yönetiminden sorumlu bir Proje Yöneticisi KuruluÅŸ (PYÖK) belirlenmesi gerekmektedir.
  • Yürütücü kuruluÅŸlar arasında en az bir üniversite olmalıdır.
  • Yapılan baÅŸvurunun çaÄŸrı ÅŸartlarına ve 1007 Programı Mevzuatına uygun olması gerekmektedir.

Detaylı Bilgi / Rehber: