Ñ©ÀæÊÓÆµ

bölüm tanıtımı ve tarihçe

°Õ²¹²Ôı³Ùı³¾

   KTÜ Bilgisayar MühendisliÄŸi Bölümü lisans, yüksek lisans ve doktora programlarıyla eÄŸitim vermektedir. Lisans eÄŸitimini tamamlayan öÄŸrencilere Bilgisayar Mühendisi ünvanı verilir.

   Lisans ve Lisansüstü eÄŸitime baÅŸlamaya hak kazanan öÄŸrenciler yeterli İngilizce bilgisine sahip deÄŸillerse İngilizce hazırlık eÄŸitimine tabi tutulurlar. Bu hazırlık sınıfına baÅŸlayan lisans öÄŸrencileri bir eÄŸitim öÄŸretim yılı sonunda, lisansüstü öÄŸrencileri ise bir eÄŸitim öÄŸretim dönemi sonunda İngilizce yeterlilik sinavina girerler. Bir dönem sonunda İngilizce yeterlilik sınavını baÅŸaramayan lisansüstü öÄŸrencilerine bir dönem daha hak tanınır. Yeterlilik sınavında baÅŸarılı olan Lisansüstü öÄŸrenciler bahar ve güz dönemlerinde bölümdeki normal eÄŸitimlerine baÅŸlayabilirler.

   Lisans öÄŸrencileri ise bölümdeki eÄŸitimlerine ancak her eÄŸitim-öÄŸretim yılı başında baÅŸlayabilirler. Bir yıllık İngilizce hazırlık sınıfına devam eden öÄŸrenciler İngilizce yeterlilik sınavına alınırlar. Bu sınavda baÅŸarılı olan ve olamayan bütün öÄŸrencilere izleyen eÄŸitim-öÄŸretim yılı başından itibaren bölümdeki normal eÄŸitimlerine baÅŸlama hakkı tanınır. Ancak, İngilizce yeterlilik sınavını hazırlık sınıfı sonunda baÅŸaramayan ögrenciler bölümdeki dört yıllık normal eÄŸitimleri süresince bu sınavı alip baÅŸarmak zorundadırlar.

   Bölüm, Karadeniz Teknik Üniversitesi Kanuni Kampüsü (Merkez kampüs) içinde yer alan bölüm binasındaki derslik ve laboratuarları ile lisans, yüksek lisans ve doktora öÄŸrencilerine hizmet vermektedir.

 


Üniversite Adayları için


 

EÄŸitim ÖÄŸretim ve Tarihçe

   1993 yılında eÄŸitim-öÄŸretime baÅŸlayan Bilgisayar Mühendisligi Bölümü dört yıllık programıyla lisans (Mühendislik) eÄŸitimi vermektedir. Bilgisayar Mühendisligi Bölümünde 1997-1998 eÄŸitim-öÄŸretim yılından itibaren Yabancı Dil Hazirlik Sınıfı (İngilizce) konularak yabancı dille eÄŸitim programı uygulanmaya baÅŸlanmıştır. Yabancı Dil Yeterlilik Sınavına girerek baÅŸarili olanlar doÄŸrudan 1. sınıfa kayıt yaparlar. Bu sınavı baÅŸaramayanlar ise bir yil yabanci dil hazırlık okurlar. 

   Bilgisayar Mühendisligi, dünya ve ülkemizde geliÅŸen ileri teknolojinin temelini oluÅŸturduÄŸundan, bölümden mezun olanlarin çaliÅŸma alanları geniÅŸ, çaliÅŸabilecekleri kurum sayısı yüksektir. Bölümden mezun olanlar tüm kamu ve özel kesim kuruluÅŸlarında, yükseköÄŸretim ve araÅŸtirma kurumlarinda, tasarım, üretim, kalite kontrol, iÅŸletme ve sistem güvenliÄŸi aÅŸamalarında görev alabilmektedirler.


ÖÄŸrenci Klüplerimiz Tarafından GerçekleÅŸtirilen

Tercih Edecek ÖÄŸrencilere Yönelik Bölüm °Õ²¹²Ôı³Ùı³¾ Toplantısı (2022)