Bu sayfa Karadeniz Teknik Üniversitesi Elektrik-Elektronik MühendisliÄŸi Lisansüstü Programındaki öÄŸrencilerimizi bilgilendirmek ve onlara yardımcı olmak için hazırlanmıştır.
Elektrik-Elektronik MühendisliÄŸi Anabilim Dalındaki lisansüstü öÄŸrencilik süreci giriÅŸ sınavı sonucu kayıt yaptırmaya hak kazanmakla baÅŸlar ve aÅŸağıdaki süreçlerle devam eder.
- İngilizce yeterlilik (Muafiyet sınavı veya denk sayılan sınavlardan yeterli puanı aldığını gösteren belge)
- Yabancı uyruklu öÄŸrencilerin ayrıca yeterli Türkçe bildiklerine dair TÖMER belgeleri de olmalıdır.
- İngilizce yeterliliÄŸe sahip olan öÄŸrenciler ders yazılımı yapmaya hak kazanırlar. Ancak bu öÄŸrencilerin ders yazılımı yapmadan önce akademik danışman tercihinde bulunmaları ve danışman atama sürecini tamamlamaları gerekir. Yönetmelik danışman seçimine 1. dönemin sonuna kadar izin vermektedir. Fakat ders yazılımlarının danışman tarafından onaylanması gerektiÄŸinden, Anabilim Dalımızda danışman atama iÅŸlemlerinin 1. dönem başında, ders yazılımları bitmeden tamamlanması zorunludur. Aksi durumlarda ders yazılımları onaylanmayacaktır.
- Yüksek Lisans ve Doktora Programlarındaki her öÄŸrenci en az 2 tane 5000 kodlu ders en az 2 tane de İngilizce ders almak zorundadır.
- Her Yüksek Lisans öÄŸrencisi bir seminer sunmak zorundadır. Seminer dersine yazılan öÄŸrencilerin o dönem sunulan seminerlere en az %70 oranında katılım saÄŸlayarak izlemelidir.
- Doktora öÄŸrencileri almak zorunda oldukları toplam kredi derslerine ek olarak Fen Bilimleri Enstitüsü tarafından zorunlu kılınan formasyon vb. dersleri de almak zorundadırlar.
- Yüksek Lisans çalışmalarını tamamlayan bir öÄŸrencinin tezini teslim edebilmesi için yüksek lisans eÄŸitimi sırasında en az bir ulusal veya uluslararsı bilimsel toplantıda bildiri sunmuÅŸ olması zorunludur.
- Derslerini tamamlayan doktora öÄŸrencileri "Bilimsel Yeterlilik" sınavına alınırlar. Bu sınavı baÅŸaran öÄŸrenciler takip eden 6 ay içerisinde bir tez önerisi hazırlar ve "Tez İzleme Komitesi" ne sunarlar. Tez önerisinin kabul edilmesiyle tez çalışmaları baÅŸlar.
- Doktora tez çalışmaları bittiÄŸinde tezin teslim edilebilmesi için tez öÄŸrencisinin uluslararası bir bilimsel toplantıda bildiri sunmuÅŸ olması ve ayrıca SCI veya SCI-Expanded kapsamındaki bir dergide makale yayınlamış veya kabul yazısı almış olması zorunludur.
İngilizce Muafiyet Sınavı:
KTÜ Yabancı Diller Yüksekokulu tarafından yapılmaktadır. ÖSYM tarafından yapılan YDS, KPDS veya ÜDS gibi sınavlardan en az 60 almak veya TOEFL gibi sınavlardan buna denk bir puan almak gerekir.
Akademik Danışman Seçimi:
Ders yazılımı yapmaya hak kazandığı kesinleÅŸen her öÄŸrenci ilk olarak bölüm web sayfasında yer alan arayüzden ulaÅŸabilecekleri formu doldurarak danışman isteÄŸinde bulunmalıdır. Bu forma aÅŸağıdaki adres ile de ulaşılabilir.
/eee/lisansustudanismansecimi
Lisansüstü programda alınacak dersler danışman önerisiyle seçilir. Lisans programlarındaki gibi sabit bir müfredat uygulanmaz. ÖÄŸrencilerin çalışma yapacakları tez konularına göre dersler almaları gerekir. Bunun için de derslerin mutlaka danışman önerisiyle seçilmesi gerekir. Bu nedenle danışman seçimi önceliklidir.
Lisansüstü tez teslimi:
Yüksek Lisans veya Doktora tezini teslim edecek olan öÄŸrenciler, tez teslim koÅŸullarını saÄŸladıklarını gösteren belgeleri aÅŸağıdaki adreste yer alan formu doldurarak Anabilim Dalı BaÅŸkanlığına iletmeli ve teslim onayı almalıdırlar.