°²¹²õı³¾
Karadeniz Teknik Üniversitesi Önlisans ve Lisans Eğitim-Öğretim Yönetmeliği Güncellenen Maddeler
özgür serbest
Bütünleme sınavı
MADDE 17 – (1) (¶Ù±ðÄŸ¾±ÅŸ¾±°ì:RG-20/10/2019-30924) ÖÄŸrenciler, her yarıyılın sonunda, o yarıyıla ait tüm derslerden bütünleme sınavına girebilirler. Bütünleme sınavına girebilmek için; sınavların yapılacağı eÄŸitim-öÄŸretim yılında ilgili derslere yazılım yapmak ve bu derslerin yarıyıl sonu sınavına girebilme ÅŸartlarını yerine getirmiÅŸ olmak zorunludur. DC harf notu hariç, yarıyıl sonu sınavlarında baÅŸarılı olunan dersin bütünlenme sınavına girebilmek için öÄŸrencilerin ÖÄŸrenci İşleri Daire BaÅŸkanlığına yazılı olarak baÅŸvurmaları gerekir. Bütünleme sınavlarına giremeyen öÄŸrencilere mazeret sınav hakkı verilmez.
Mazeret sınavı
(2) (¶Ù±ðÄŸ¾±ÅŸ¾±°ì:RG-20/10/2019-30924) Mazeret sınavı yapılması, ilgili bölüm baÅŸkanlığı veya yüksekokul müdürlüÄŸünce karara baÄŸlanır. Hastalık nedeniyle sınavlara giremeyen öÄŸrencilerin, saÄŸlıkla ilgili mazeretlerinin kabul edilmesi için saÄŸlık raporlarının Üniversitenin saÄŸlık kuruluÅŸlarından veya diÄŸer saÄŸlık kurum ve kuruluÅŸlarından alınmış olması gerekir. Raporlu olan öÄŸrenciler raporlu oldukları süreler içerisinde derslere devam edemezler, sınavlara giremezler. Raporlu olduÄŸu halde sınavlara giren öÄŸrencinin sınavı deÄŸerlendirilmez, o sınavdan sıfır not almış sayılır.
Sınavın geçerliliÄŸi ve sınav düzeni
(1) ÖÄŸrenci, sınav programında belirtilen zaman ve yerde sınavlara girmek zorundadır. Aksi halde sınavları geçersiz sayılır. ÖÄŸrencinin girmeyi hak etmediÄŸi bir sınava girmesi sonucunda aldığı not, ilan edilmiÅŸ olsa da iptal edilir.
(4) ÖÄŸrenciler sınavlara, içinde bulunulan akademik yıl için düzenlenmiÅŸ geçerli öÄŸrenci kimlik kartı ile girmek zorundadır. Kimlik kartı olmayan öÄŸrenciler, ÖÄŸrenci İşleri Daire BaÅŸkanlığından alacakları o yıl için düzenlenmiÅŸ geçici öÄŸrenci belgesi veya e-Devlet Sistemi üzerinden alacakları öÄŸrenci belgeleriyle birlikte, nüfus kimlik kartı veya sürücü belgesi ya da pasaportla da sınavlara girebilirler.
Onur öÄŸrencileri
(5) (¶Ù±ðÄŸ¾±ÅŸ¾±°ì:RG-20/10/2019-30924) ÖÄŸrenciler isterlerse baÅŸarılı oldukları derslerini, akademik takvimde tanımlı süreler içerisinde ÖÄŸrenci İşleri Daire BaÅŸkanlığına dilekçe vererek not yükseltmek amacı ile tekrar edebilirler. Bu durumda dersin tekrar edildiÄŸi yarıyılda alınan not, bu dersin son harf notu olarak kabul edilir.
Kayıt dondurma
(3) (Ek:RG-20/10/2019-30924) Kayıt dondurma ve mazeretlere ilişkin işlemlerde uygulanacak esaslar Senato tarafından belirlenir.
Kayıt sildirme
MADDE 34 – (¶Ù±ðÄŸ¾±ÅŸ¾±°ì:RG-20/10/2019-30924)
(1) Kendi isteÄŸi ile kaydını sildirmek isteyen öÄŸrenciler, ÖÄŸrenci İşleri Daire BaÅŸkanlığına yazılı olarak baÅŸvururlar. BaÅŸvurusu üzerine kaydı silinen öÄŸrenciye kayıt olduÄŸu yükseköÄŸretim bölümündeki öÄŸrenim durumunu gösteren bir belge ve kayıtta teslim ettiÄŸi diplomaları verilir. Kendi isteÄŸi ile Üniversiteden ayrılan öÄŸrencilerin tüm öÄŸrencilik hakkı sona erer. ÖÄŸrencinin Üniversiteden iliÅŸiÄŸini kesme tarihi, ayrılma dilekçesini verdiÄŸi tarih olarak kabul edilir. Bu durumda, öÄŸrencinin ödemiÅŸ olduÄŸu harç veya ücretler iade edilmez.