Covid-19 pandemisi sürecinde Uzaktan EÄŸitim tüm eÄŸitimcilerin kullandığı bir öÄŸretim yöntemi halini almıştır. Beraberinde Yüksek ÖÄŸretim Kurumu (YÖK) 24.09.2020 tarihinde yayınlamış olduÄŸu Uzaktan EÄŸitime İliÅŸkin Usul ve Esaslarda : "Her yarıyılda eÄŸitim-öÄŸretim dönemi baÅŸlamadan en geç dört hafta önce ilgili yükseköÄŸretim kurumlarının senatoları tarafından uygun görülmesi ve YükseköÄŸretim Kuruluna bildirilmesi halinde, birinci ve ikinci öÄŸretim programlarında derslerin en fazla %40?ı hem örgün öÄŸretim yoluyla hem de uzaktan öÄŸretim yoluyla verilebilir." kararını almıştır. Uzaktan EÄŸitim artık Yüksek ÖÄŸretimin önemli ve deÄŸiÅŸmez bir parçası haline gelmiÅŸtir. Uzaktan EÄŸitim sürecinde Bilgi GüvenliÄŸi ve KiÅŸisel Verilerin Korunması her akademisyenimizin dikkat etmesi gereken önemli bir husustur. 7 Nisan 2016 tarihinde yayımlanarak yürürlüÄŸe giren ?6698 Sayılı KiÅŸisel Verilerin Korunması Kanunu?, kiÅŸisel verilerin iÅŸlenmesinde baÅŸta özel hayatın gizliliÄŸi olmak üzere kiÅŸilerin temel hak ve özgürlüklerini korumak ve kiÅŸisel verileri iÅŸleyen gerçek ve tüzel kiÅŸilerin yükümlülükleri ile uyacakları kuralları düzenleme amacını taşımaktadır.
Üniversitemiz öÄŸretim elemanlarının Uzaktan EÄŸitim sürecinde bilgi güvenliÄŸini saÄŸlamaları ve 6698 sayılı KiÅŸisel Verilerin Korunması Kanununa uygun olarak uzaktan eÄŸitim faaliyetlerini sürdürebilmeleri için katılım sertifikalı "Yeni Normalde Akademisyenler için Uzaktan EÄŸitimde KiÅŸisel Verilerin ve GizliliÄŸin Korunması EÄŸitimi" sertifika programı düzenlenmiÅŸtir.
Akademisyenlerimiz bu eÄŸitimi istedikleri zaman diliminde istedikleri kadar alabilirler. EÄŸitim tamamlandığında Katılım Sertifikası konu içeriÄŸinin altında aktif olacak ve akademisyenlerimiz sertifikalarını alabileceklerdir.