GeliÅŸmiÅŸ ve geliÅŸmekte olan ülkelerin ekonomilerinde önemli bir paya sahip olan Mimarlık, Mühendislik ve İnÅŸaat sektöründe düÅŸük verimlilik ve iÅŸ birliÄŸi gibi önemli problemler bulunmaktadır. Bu problemlerin giderilmesi amacıyla inÅŸaat sektöründe Yapı Bilgi Modellemesi (BIM) kullanımı giderek yaygınlaÅŸmaktadır. BIM; tasarım, inÅŸaat ve iÅŸletme süreçlerinde bilgi transferi ve birlikte çalışabilirliÄŸi güçlendirmek için akıllı objeler kullanılarak dijital bir formatta yapının modellenmesi olarak tanımlanabilir. BIM ile proje paydaÅŸlarına projenin en başından yani tasarım aÅŸamasından itibaren ortaklaÅŸa çalışabilecekleri bir platform sunulmaktadır. Böylece proje paydaÅŸları arasındaki koordinasyon artırılmakta ve 3 boyutlu (3D) yapı elemanları ile gerçeÄŸe uygun akıllı modeller elde edilmektedir. Amerika, İngiltere, Finlandiya, Norveç ve Singapur gibi ülkelerde BIM kullanımı kamu projelerinde zorunlu hale getirilmiÅŸtir. Ülkemizde de son yıllarda BIM kullanılan projelerin (İstanbul Büyük Havalimanı Projesi, İBB Metro Altyapı Projeleri gibi) sayısı giderek artmaktadır ve yakın gelecekte ülkemizde de BIM Åžartnameleri oluÅŸturularak altyapı projeleri için BIM kullanma zorunluluÄŸu getirilmesi beklenmektedir. Bu sebeple ülkemizdeki inÅŸaat firmaları da BIM'e daha fazla ilgi duymaya baÅŸlamıştır. Bu ilgi ve getirilmesi beklenen BIM kullanım zorunluluÄŸu göz önüne alındığında "Altyapı Projeleri için BIM" konulu bir eÄŸitim düzenlenmesi kararlaÅŸtırılmıştır. Bu eÄŸitim ile ilgili alanda ihtiyaç duyulacak nitelikli iÅŸ gücünü karşılayacak olan paydaÅŸlarda farkındalık yaratılması amaçlanmaktadır.
EÄŸitim baÅŸlangıç ve bitiÅŸ tarihleri: 17 Mayıs, 2 Haziran 2021
EÄŸitim süresi: Toplam 24 saat
EÄŸitim günleri: Pazartesi, ÇarÅŸamba, Cuma
EÄŸitim saatleri: 19:00 - 22:00
EÄŸitim yeri: Microsoft Teams üzerinden online olarak
Her bir eÄŸitim için gerekli süreler eÄŸitim içeriklerinde belirtilmiÅŸtir.
Gerekli görülmesi halinde eÄŸitim saatlerinde deÄŸiÅŸiklik yapabilir. DeÄŸiÅŸiklikler, katılımcılara önceden bildirilecektir.
Yeterli baÅŸvurunun bulunmaması halinde eÄŸitimi açıp açmamak koordinatörler tarafından belirlenmektedir. Programın açılmamasına karar verilirse, katılım ücretleri iade edilir.
Ön Kayıt Formu ()
Kesin Kayıt Formu( Forma ulaÅŸmak için tıklayınız )
Önkayıt yapmayan adayarın öncelikle buradan önkayıtlarını tamamlamaları gerekmektedir.
BaÅŸvuru Ücreti : 2500 TL (KDV Dahil)
Banka Bilgileri : T.C. ZIRAAT BANKASI, Üniversite Subesi
Hesap Adı : KTÜ Döner Sermaye Saymanlığı
Hesap No : 11825144-5010
IBAN: TR83 0001 0012 2511 8251 4450 10 - Karadeniz Teknik Üniversitesi
ÖNEMLİ NOT: ( Ücret yatırılırken açıklama kısmına ''KTUUZEMBIMAYP açıklaması yazılmalıdır.)
Program hakkında detaylı bilgi için;
Prof. Dr. Vedat TOÄžAN - 0462 3772671 - 0533 430 98 35 - togan@ktu.edu.tr
ArÅŸ. Gör. Ümit BAHADIR - 0462 3774017 - 0538 779 41 67 - umitbahadir@ktu.edu.tr
ile iletiÅŸime geçebilirsiniz.
"Yapı Bilgi Modellemesi (BIM) ile Uygulamalı Altyapı Projeleri" eÄŸitim programı 4 bölümden oluÅŸmaktadır. AÅŸağıda her bölüm için amaç ve detaylı içerikler verilmektedir.
EÄŸitimin ilk bölümünde, Mimarlık, Mühendislik ve İnÅŸaat sektöründe karşılaşılan problemlerden bahsedilecek, Yapı Bilgi Modellemesi (BIM) kavramı detaylı bir ÅŸekilde açıklanacak ve sektördeki problemlere BIM ile bulunan çözümler anlatılacaktır. Bu kapsamda BIM'in sektöre saÄŸladığı faydalar ve kullanım amaçları BIM kullanılan örnek projeler ile birlikte incelenecektir. Bu bölüm ile birlikte eÄŸitime katılan kiÅŸilerin BIM hakkında detaylı bilgi edinmeleri amaçlanmaktadır.
EÄŸitimin bu bölümünde InfraWorks ve Civil 3D programları ile altyapı projelerinde Yapı Bilgi Modellemesi (BIM) için uygulamalı eÄŸitim verilecektir. Örnek bir altyapı projesi InfraWorks ve Civil 3D programları ile modellenecek ve tasarım aÅŸamaları anlatılacaktır. BIM'in altyapı projelerine uygulanışı hakkında pratik bilgiler verilmesi ve kullanımının yaygınlaÅŸması amaçlanmaktadır.