9. Yükseköğretim Kurumları Öğ°ù±ð²Ô³¦¾± İşleri Mevzuat Uygulama ve Birliktelik Toplantısı
ÖÄŸrenci İşleri Daire BaÅŸkanlıkları tarafından yürütülmekte olan iÅŸ ve iÅŸlemlerde yükseköÄŸretim kurumları arasında uygulama birlikteliÄŸini saÄŸlamak, çalışanlar arasında iletiÅŸim kanallarını daha iÅŸlevsel hale getirmek gibi amaçlara yönelik olarak, Akdeniz Üniversitesinde baÅŸlayan toplantıların 9.su 24-26 Mayıs 2024 tarihleri arasında Atatürk Üniversitesi tarafından gerçekleÅŸtirildi.
Nene Hatun Kültür Merkezinde gerçekleÅŸen toplantıya Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, rektör yardımcıları ve Üniversitelerin ÖÄŸrenci İşleri Daire BaÅŸkanlıklarının yöneticiyle, personelleri katılırken üniversitemiz adına ÖÄŸrenci İşleri Daire BaÅŸkanı Mustafa GENÇ, Åžube Müdürü Mustafa ALVER katılım saÄŸladı.
Toplantının açılış konuÅŸmasını yapan Atatürk Üniversitesi ÖÄŸrenci İşleri Daire BaÅŸkanı Metin Saygılı; Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Üniversiteleri ile birlikte toplam 150 Üniversiteden 340 katılımcıyla düzenlenen bu etkinliÄŸe ev sahipliÄŸi yapıyor olmaktan duyduÄŸu memnuniyeti ifade ederek sözlerine baÅŸladı.
‘’Bu ve benzeri toplantıların, iÅŸlem birliÄŸini saÄŸlama, çalışanlar arasında iletiÅŸim kanalları oluÅŸturma gibi konulara katkı saÄŸlamasının yanında, YükseköÄŸretim Kalite Kurulu tarafından da önemsenen ve önerilen kalite çalışmaları kapsamında yürütülen, paydaÅŸ profilini ve kalite konularını muhtevi toplantılardan birisi olma özelliÄŸine de sahiptir. “Ülkemizde YükseköÄŸretim Kurumları açısından sistemlerin en önemlisi YükseköÄŸretim Bilgi Sistemi yani YÖKSİS’tir. YÖKSİS, Ülkemizde kullanım oranı en yüksek bilgi sistemlerinden birisidir. 2010’lu yıllarda masa üstü uygulamalar kullanılarak excel formatındaki belgelerle bilgi toplanılmasından baÅŸlayan sürecin, bugün sayıları 10 milyonun üzerinde olan YükseköÄŸretim Kurumlarına kayıtlı veya mezun vatandaÅŸların bilgi ve belgelerine e-Devlet kapısı üzerinden ulaÅŸmalarını, üniversite kaydı, askerlik tecili, kredi, burs ve yurt baÅŸvurusu gibi iÅŸlemlerini, transkript, öÄŸrenci veya mezuniyet belgelerine eriÅŸimlerini kolaylıkla saÄŸlayacak seviyeye getirilmesi takdire ÅŸayandır” dedi.
Rektör Prof. Dr. Çomaklı tüm katılımcıları, üçüncü çeyrek asra yaklaÅŸan tecrübesi, yetiÅŸtirdiÄŸi insan kaynağı ve oluÅŸturduÄŸu eÄŸitim kültürü ile eÄŸitimin beÅŸiÄŸi olan Atatürk Üniversitesinde misafir ediyor olmaktan büyük bir mutluluk duyduÄŸunun altını çizerek, “Yeni nesil üniversite misyonu doÄŸrultusunda önemsediÄŸimiz dijital dönüÅŸüm ve geliÅŸim çalışmaları kapsamında yürütülen projelerden birisi de ÖÄŸrenci Bilgi Sisteminin geliÅŸtirilerek paydaÅŸlarımıza daha nitelikli hizmetler verilmesidir. Bu kapsamda olmak üzere; üniversite kayıtları, lisansüstü baÅŸvuru, deÄŸerlendirme ve yerleÅŸtirme iÅŸlemleri, özel yetenek programlarının baÅŸvuru, deÄŸerlendirme ve yerleÅŸtirme iÅŸlemleri, yatay geçiÅŸ baÅŸvuru, deÄŸerlendirme ve yerleÅŸtirme iÅŸlemleri, ders kayıt iÅŸlemleri, mezuniyet iÅŸlemleri, kayıt sildirme, kayıt dondurma, muafiyet, not itirazı gibi dilekçeye baÄŸlı öÄŸrenci talepleri öÄŸrenci belgesi, transkript, kimlik kartı talebi gibi iÅŸlemler ÖÄŸrenci Bilgi Sisteminde manuel herhangi bir sürece baÄŸlı olmadan, zaman ve mekândan bağımsız olarak gerçekleÅŸtirilebilmektedir’’ dedi.
Ayrıca Rektör Çomaklı tüm katılımcılara teÅŸekkür etti.
27 Mayıs 2024